top of page

Welkom op de pagina met meer informatie over workshops en lessen. Op 4 maart 2024 start ik met een nieuwe serie voorjaarslessen in mijn atelier in Utrecht en kun je weer instromen. Er is nog een aantal plekken beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud van de lessen. 

Ik hoop je in een van mijn lessen of workshops te verwelkomen! Als je je wilt opgeven of vragen hebt, mail dan naar
info@marjetvisscher.com
 

Schilderlessen ‘’Schilderen vanuit waarneming en van foto”

(start maart 2024)

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij beter leren tekenen en/of schilderen op basis van wat je ziet? Wil je leren hoe je gestructureerd een schilderij of tekening opzet door goed te kijken naar aspecten als licht/donker (toon), vorm, kleur, richting en compositie? En wil je leren om die lessen ook toe te passen als je naar foto schildert? Doe dan mee met deze cursus op maandagavond. Voor zowel beginners als gevorderden. Ik begeleid je op je eigen niveau in een kleine groep.

Data: 4, 11, 18, 25 maart en 8, 15 en 22 april (waarschijnlijk lopen de lessen daarna door, maar je betaalt eerst voor 7 lessen)

Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Prijs: 210 euro voor 7 lessen  (inclusief BTW, exclusief materiaal).

Locatie:   In mijn atelier in Utrecht (Daalsebuurt , vlakbij de Amsterdamsestraatweg) 

Voor alle avonden geldt dat we gestructureerd aan de slag gaan om vanuit compositietekeningen en schetsen een tonale onderschildering of - tekening te maken in grote vlakken om vanuit daar het beeld verder op te bouwen met details en kleur.

Je krijgt van mij duidelijke opdrachten, leert tonaal (naar het licht- en donker) kijken en dat vertalen op papier of doek. We staan stil bij kleuren mengen en wat kleur doet in het licht of in de schaduw. Tekenaars kan ik begeleiden in verschillende manieren van tekenen en combineren van lijn en vlak. We kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je je niet verliest in 1 detail maar ‘groot’ blijft kijken naar wat je ziet. De stappen gaan je helpen om je dit eigen te maken. Als je je opgeeft krijg je van mij meer informatie per mail en een lijst met wat handig is om mee te nemen. Tegen meerprijs kun je evt. gebruik maken van mijn materiaal. Mocht je interesse hebben, maar niet alle avonden kunnen, neem dan even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Voor meer informatie en opgave stuur je een berichtje naar info@marjetvisscher.com 

Lessen1.jpg
bottom of page